LabiGabi Net-Naplója

Hányszor volt már... "Láttam a neten azt, amikor a csávó fogta és egész egyszerűen... de mindegy látni kéne, csak már nem találom."

Linkek

Email: labigabi+blog@gmail.com

Kiemelt tag:
5800
Legolvasottabb bejegyzésem:
5800 programok amiket használok...

Fotóalbumom
Mobil Photo Blog

Kiskuss blog
Chily blog
BJucus blogja
Lilla Blogja

Filmfóbia
Irodai Patkányok

Címkék

Címkefelhő

Read me with RSS anywhere!

Halált okozott egy fenékbe robbant szék

2009.02.20. 16:50 | labigabi | Szólj hozzá!

Elvérzett egy fiatal fiú Kínában, mert felrobbant alatta az olcsó irodai szék. A gyerek egyedül volt otthon, a mentők későn érkeztek.

Életét vesztette egy tizennégy éves kínai fiú, miután gyakorlatilag felrobbant alatta az irodai szék. A halálos baleset január 14-én történt a Shandong tartományban lévő Jiaozhou-ban, írja a blog.livedoor.jp/dqnplus blog.

A fiú egy feltehetőleg kínai gyártmányú, gázrugós irodai széken ült, és éppen gyanútlanul számítógépezett, amikor a szék ülőkéjének magasságát szabályozó nagynyomású alkatrész felrobbant.

A nagy erővel szétrepülő éles alkatrészek közül több is a fiú fenekébe, végbelébe fúródott. Az otthon egyedül lévő fiúnak még arra volt ereje, hogy felhívja telefonon apját, aki a mentőket riasztotta. A segítség sajnos későn érkezett, a fiú a hatalmas vérveszteség miatt a kórházban belehalt sérüléseibe.

2007-ben is történt már hasonló baleset Kínában, akkor egy 68 éves férfi alatt robbant fel a szék, de ő szerencsésebb volt, a szék húsz centiméteres darabja "csak" súlyosan megsebesítette a fenekét.

Ilyen, ha felrobban a gázrugó egy olcsó székben
 

A balesetet több tényezővel is lehet magyarázni: szennyezett lehetett a pneumatikus szerkezetben lévő gáz, gyatra anyagokból készülhetett az alkatrész, valamint elképzelhető, hogy nem zárt teljesen légmentesen a henger.

Kis részben hozzájárulhatott a balesethez, hogy a fiú - sok ázsiai kortársához hasonlóan - elhízott volt, nyolcvan kilogrammos testsúlya az átlagosnál nagyobb folyamatos terhelést jelenthetett a széknek.

(Forrás: http://index.hu/bulvar/2009/02/20/megolte_a_fenekebe_robbano_irodaszek/)

 

- Tegye fel a kezét, aki ehhez hasonló olcsó széken ül!
- ...
- Jó jó... túl sokan vagytok... eddig nem is tudok számolni... :)

Címkék: vicces

A bejegyzés trackback címe:

https://labigabi.blog.hu/api/trackback/id/tr94955109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása