LabiGabi Net-Naplója

Hányszor volt már... "Láttam a neten azt, amikor a csávó fogta és egész egyszerűen... de mindegy látni kéne, csak már nem találom."

Linkek

Email: labigabi+blog@gmail.com

Kiemelt tag:
5800
Legolvasottabb bejegyzésem:
5800 programok amiket használok...

Fotóalbumom
Mobil Photo Blog

Kiskuss blog
Chily blog
BJucus blogja
Lilla Blogja

Filmfóbia
Irodai Patkányok

Címkék

Címkefelhő

Read me with RSS anywhere!

Fotózás

2009.04.02. 12:19 | labigabi | Szólj hozzá!


 

Fotózás. Hobbi, szakma, családi album, reklám, portfólió, divat és van, aki egész életét ennek szenteli. Lehet tanulni, de van aki ezzel születik. A digitális fotózással olyan lehetőségek nyíltak meg a fotósok előtt, ami analóg fotókkal lehetetlen lett volna. Ám mai napig vannak olyan profi fotósok, akik maradtak az analóg technika mellett. Bizony nekem is van még mit tanulnom. Tegnap előtt vettem csak életem első polár szűrőjét, ami olyan hasznos dolgokra képes, mint csillanások és tükröződések kiemelése, vagy kiszűrése, ha pl. egy kirakatról van szó, vagy a víztükör alá akarunk fotózni, a légköri pára nagy távolságban szintén egy tükröződés, amit lehet valamennyire gyengíteni, illetve tájképeken az ég kékségére nagyon jó hatással tud lenni.

Utólagos belenyúlások Photoshop-al, pl. HDR-es képek (High Dynamic Range), amivel több képből rakhatunk össze egyet, így külön fotózva az eget és a földfelszínt és külön finoman összeillesztve még hatásosabban lehet bemutatni a tájat. Ezen kívül színeket kiemelhetünk még és egy halom dolgot. Ilyen  gyönyörű háttérképeket találhatunk pl. az interfacelift.com oldalon, amiket elnézve mindig tanulni vágyom.

Vagy ott a kép témája, ami olyan is tud lenni, ami a legtöbb embert megbotránkoztatja, sokan betegesnek tartanák, ám engem (és még sokan másokat) lenyűgöznek. Ilyen témák, mint Szex, Ital, Erőszak. Ezek bizony nagyon bűnös dolgok, de ezeket is meg lehet úgy jeleníteni képen, hogy ereidben meghűl a vér, vagy gyönyörűnek tartod. Rengeteg ilyen hatású kép van a dockera.com-on. Ezekből ki is gyűjtöttem egyébként a kedvenceimet, amik között persze van pár más is, ami innen-onnan van összeszedve.

Saját hasonló célú fotóimat pedig ide gyűjtöm, akit érdekel.

Címkék: fotó

A bejegyzés trackback címe:

https://labigabi.blog.hu/api/trackback/id/tr161041642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása