LabiGabi Net-Naplója

Hányszor volt már... "Láttam a neten azt, amikor a csávó fogta és egész egyszerűen... de mindegy látni kéne, csak már nem találom."

Linkek

Email: labigabi+blog@gmail.com

Kiemelt tag:
5800
Legolvasottabb bejegyzésem:
5800 programok amiket használok...

Fotóalbumom
Mobil Photo Blog

Kiskuss blog
Chily blog
BJucus blogja
Lilla Blogja

Filmfóbia
Irodai Patkányok

Címkék

Címkefelhő

Read me with RSS anywhere!

Etessünk Twittert!

2009.07.09. 01:26 | labigabi | Szólj hozzá!

No, hát kérem, van a Twitter... alapvetően annak szánták, hogy 140 karakterben barátaiddal és ismerőseiddel tudasd egyszerűen (mintegy Blog szerűen), hogy mi van veled és ne kelljen kérdésekre válaszolnod, mint pl. "Mi újság?", "Hogy vagy?", "Mit csinálsz?". Így az összekapcsolódó felhasználók mindenkinek a post-ját egy üzenőfalszerű timeline-on láthatják.

Erre készült sok-sok tetszetős kliens szinte minden platformra. Ám ennek alternatív felhasználási módjai is vannak. Marketing, reklám, hírek stb.
Ám van még pár szolgáltatás, amiket összekapcsolva kihasználhatjuk a Twittert másképpen is.

Alapvetően az ötlet alapja az RSS Feed. Az emberek nagyrésze az internetet úgy használja, hogy bizonyos oldalakat minden nap megnéz, mert csak ezek érdeklik és keresi rajtuk az újdonságot... pl. híroldalak. Minden nagyobb híroldal motorjának van RSS Feed-je. Ezeket a http://twitterfeed.com szolgáltatással lehet etetni egy a Twitterünkbe. Akár egy külön erre a célra létrehozott privát Twitter accountba. Ha mégsem lenne az oldalon RSS Feed link, a Google http://www.feedburner.com/ szolgáltatásával így is jó esélyünk van az oldalt feldolgozni, mint RSS Feed.

Így a végén nincs más dolgunk, mint telefonunkra feltelepíteni egy Twitter klienst és bármikor megnézni, van-e frissítés a kedvenc oldalainkon. A twitterfeed.com-on lehetőség van arra, hogy beállítsunk fél óránkénti feedet, illetve arra, hogy a Twitter accountunkba a postok egy 20 karakteres Prefix-el jelenjenek meg (pl. "SGFilm: ", ez az sg.hu portál filmekkel foglalkozó rovata).

Holt biztos, hogy ezt használva kedvenc oldalaink új bejegyzéseiről szinte azonnal értesülünk, pl. barátaink blogbejegyzéseiről. :) Mindezért egy fillért sem kér senki, úgyhogy etessük a Twitter-t! ;)

Címkék: technika

A bejegyzés trackback címe:

https://labigabi.blog.hu/api/trackback/id/tr401235569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása