LabiGabi Net-Naplója

Hányszor volt már... "Láttam a neten azt, amikor a csávó fogta és egész egyszerűen... de mindegy látni kéne, csak már nem találom."

Linkek

Email: labigabi+blog@gmail.com

Kiemelt tag:
5800
Legolvasottabb bejegyzésem:
5800 programok amiket használok...

Fotóalbumom
Mobil Photo Blog

Kiskuss blog
Chily blog
BJucus blogja
Lilla Blogja

Filmfóbia
Irodai Patkányok

Címkék

Címkefelhő

Read me with RSS anywhere!

Life in slow motion

2008.07.16. 21:15 | labigabi | Szólj hozzá!

Zene hozzá: David Gray - Life in slow motion (a klipp egy rajongói kéz munkája)

Vannak bizonyos slow motion kamerák ezek igazából fényképezőgépek amik 1000-1 000 000 közötti kép rögzítésére is alkalmasak egyetlen másodperc alatt. Ezeket a szokásos 25-30 kép/másodperc sebességgel lejátszva kiszámolható, hogy egy másodperc 33 másodperctől 9 óráig is tarthat normál sebességgel visszajátszva. Érdemes belegondolni, mennyire más fotózást kell alkalmazni. A megvilágítás fontos szerepet játszik, ilyen rövid záridő alatt nem kevés luxra van szükségünk. Végig kell gondolni, mennyire kell gyorsra állítanunk az exponálást. A feldolgozásával is egy mezei pc rengeteg időt eltölthet. Gondoljunk csak bele, ha egy Premiere-be betennénk csak 30 000 képkockát, hogy na csinálj nekem belőle videót. Azt hiszem gondolkodna egy ideig. Ilyeneket alkalmaznak pl. törésteszteknél. Jó szolgáltatot tesz, ha egy rövid időpillanatnyi történést akarnak megfigyelni. Viszont van szórakoztatóbb oldala is egy ilyen kütyünek, ha kicsit kreatívan használjuk.

Először is egy válogatás azokból, amik érdekesek és szórakoztatóak lehetnek. (zene: Prodigy - Climbatize)

Szórakoztató is lehet, de a hölgy adottságain kívül érdemes megfigyelni, milyen gyors az emberi szem reakciója, hogy még a rágógumi durranása előtt lent vannak a redőnyök. Ha már itt tartunk egy vizespóló megoldás kicsit másképpen. Egy számomra kedves játék megfigyelése ezzel az eszközzel. Egy szép nagy pofon úgy 5000 másodperc/másodperc sebességgel a Brainiac című műsor jóvoltából.

És még sokan mások:

 

Címkék: video

A bejegyzés trackback címe:

https://labigabi.blog.hu/api/trackback/id/tr1571603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása