LabiGabi Net-Naplója

Hányszor volt már... "Láttam a neten azt, amikor a csávó fogta és egész egyszerűen... de mindegy látni kéne, csak már nem találom."

Linkek

Email: labigabi+blog@gmail.com

Kiemelt tag:
5800
Legolvasottabb bejegyzésem:
5800 programok amiket használok...

Fotóalbumom
Mobil Photo Blog

Kiskuss blog
Chily blog
BJucus blogja
Lilla Blogja

Filmfóbia
Irodai Patkányok

Címkék

Címkefelhő

Read me with RSS anywhere!

Brainstorm: avagy egy kávéskanálnyi vihar

2009.04.10. 22:53 | labigabi | Szólj hozzá!

Az internet a Google-el kezdődik...

Ez van... utálhatjuk, meg félhetünk is tőle, kiálthatunk, hogy a Google világuralomra tör, irigykedhetünk is akár, de tény, hogy a cég nevéhez kapcsolódó szolgáltatások olyannyira elterjedtek, mint pl. a Google kereső, a Youtube, a Gmail, Picasa, vagy a Google Earth, hogy nyugodtan kijelenthetjük ezt a merész mondatot, az internet a Google-el kezdődik. Egyre másra jönnek ki nagyszerű ötletek a Google gyárából és innovatív webes megoldásokkal meg is valósítják őket. Az ilyen jól eltalált kezelőfelületekről mindig az Apple szoftverek jutnak eszembe. Bátran elhihetjük nekik, amit állítanak magukról, miszerint "a Google küldetése a világ összes információjának rendezése, univerzálisan elérhetővé és hasznosíthatóvá tétele". Minden termékük erről szól.

Google Search, Annó egy kis garázscég volt és most... Vitathatatlan, hogy a legtöbb interneten szörföző ember évek óta nem járt már kereső oldalon a Google-ön kívül. Ha magamból indulok ki, akkor sokan lehetnek úgy, hogy rémlik, hogy van Yahoo, ha van még, meg Microsoft Search, vagy mi... ha ezek még élnek egyáltalán, de abban biztos vagyok, hogy mind között a leghatékonyabb a Google motorja. Rengeteg aprósággal csiszolták. Elgépelés esetén megpróbálja kitalálni, mit akartunk írni stb. Jobban körülnézve találhatunk itt még érdekes dolgokat ám.

Google Docs, online dokumentumokat tölthetünk fel és le, szerkeszthetjük, de létre is hozhatunk a semmiből. Megoszthatjuk számos módon másokkal, közösen is szerkeszthetjük.

Calendar hasonlóan a Docs-hoz itt is megoszthatjuk a naptárunkat másokkal és ami még érdekes, email és sms értesítést(!!!) is kérhetünk események előtt, teljesen ingyen!

Picasa, kép feltöltő, megosztó nézegető (ehhez egy vastag kliens is tartozik)

Gmail nagyszerű elektronikus postaláda, kényelmes webes felülettel

Blogger blogszerkesztő... :)

Google Crome ez vastag szoftver, a Google saját fejlesztésű böngészője... érdekes, talán egyszer a Firefox-ról se fogjuk tudni, hogy él-e még...

Google Earth vastag kliens, térkép és műholdkép adatbázis, összekötve sok minden mással. Régebben Keyhole volt, fizetős szoftver, de a céget felvásárolta a Google, rányomta a képekre a Google vízjelet és ingyenessé tette. Manapság már mindenki ismeri, webes változata a maps.google.com

Youtube videó megosztó portál, eredetileg ez sem Google találmány, csak megvásárolta a céget.

Ki tudja még mi mindenbe fogtak bele... biztos vagyok benne, hogy kommentekben sokan tudnának még sok érdekeset írni a témában. Aki hozzá tud tenni a brainstorminghoz, az kérem, ne fogja vissza magát! :) Szóval ahogy így nézem a listát, egyre kézenfekvőbbnek látszik az, amit egy kollégámmal vízionáltunk, kedves K ügynökkel. A vízió nagyon egyszerű, előbb utóbb a szolgáltatásait össze fogja fogni a Google, méghozzá oprendszerben. PC-re, aminek nagy része az interneten lesz, nem pedig a gépeden terül el. Szinte akármilyen géppel használható lesz és a profilod márhonnan elérhető lesz. Milyen jó is lenne leülni bármelyik gép elé és csak bejelentkezni, és meglenne minden fájlunk. Nekem van asztali gépem, laptopom, munkahelyi gépem, pendrive-om stb. És bizony sokszor nem tudom mi hol van. És tutira tervük van már erre. Mi több, már kóstolgatták is a témát, amikor mobiltelefon oprendszer kiadásra adták a fejüket. Megszületett az Android, a G1. Különösebben nem kavart nagy port. Egy kezdetleges próbálkozásnak tűnt.

De pl. nem csodálkoznék azon sem, ha megvásárolná a LogMeIn-t és ezen keresztül valósítaná meg a tervét (A LogMeIn-el távolról irányíthatjuk a gépeinket egyszerűen, webes felületről, tűzfalak mögött is). :) Kíváncsian várom mikor fog bekövetkezni.

Címkék: google technika

A bejegyzés trackback címe:

https://labigabi.blog.hu/api/trackback/id/tr871058678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása